VARA's consumentenprogramma Kassa bestaat 25 jaar. Presentatrice Brecht van Hulten viert dit zaterdag 30 mei met een jubileumprogramma en een quiz.

Dat kondigde de VARA vrijdag aan.

In de Kassa-quiz komen 25 vragen over consumentenproblemen langs, zoals 'heb ik recht op garantie als mijn stofzuiger na drie jaar kapotgaat?' en 'Is de woningcorporatie aansprakelijk voor lekkage in mijn huurhuis?'. Kijkers kunnen de komende weken zelf consumentenvragen insturen waaruit de redactie een keuze maakt.

De allereerste aflevering van Kassa was te zien op 1 oktober 1989. Van Hulten presenteert Kassa sinds 2011. "Al 25 jaar lang weet Kassa consumenten te helpen in hun strijd tegen onrechtvaardigheid, gesjoemel en oplichting. Zo hebben we heel wat voor elkaar gekregen, en dat is iets om trots op te zijn", zegt de presentatrice.

"Dat we na 25 jaar nog steeds elke week misstanden aankaarten en tijd tekortkomen om alle problemen te behandelen, is tegelijkertijd natuurlijk minder goed nieuws. Er zijn nog veel zaken waarin de consument de dupe is, en dat is nu niet anders dan vroeger."

Wekelijks kijken zo'n 1,3 miljoen mensen op zaterdagavond naar Kassa.