Een kandidate van het RTL-programma Help Mijn Man Is Klusser, gepresenteerd door John Williams, beschuldigt de zender van het manipuleren van uitzendingen.

Dat vertelt de betreffende deelneemster, Karin de Jongh uit Roosendaal, vrijdag aan Omroep Brabant.

Op internet ontstond enige ophef nadat een fragment was verschenen van de kandidate, die ogenschijnlijk niet blij was met de nieuwe keuken die ze van RTL kreeg.

De vrouw woonde jaren in een bouwval, omdat haar man zelf probeerde te klussen. Toen schakelde ze de hulp van John Williams in, maar met het eindresultaat bleek ze achteraf niet blij te zijn.

Gebrek aan stopcontacten

Volgens De Jongh was het aanrecht te klein en was ze niet blij met het gebrek aan stopcontacten. Op sociale media werd de kandidate met de grond gelijk gemaakt.

De Jongh vindt dat onterecht. "Die reactie is uitgelokt. Ik vond het toen ook al heel mooi geworden, maar dat hebben ze er bijna helemaal uitgeknipt", beweert ze.

Dankbaar

"Ik ben wel dankbaar", stelt De Jongh. "Wel hebben we een aantal dingen in de keuken veranderd, omdat we te weinig ruimte hadden. Sommige dingen zijn niet praktisch met vier kinderen. Dat heb ik toen ook gezegd, maar dat is er uitgeknipt."

RTL 4 ontkent dat het programma is gemanipuleerd. "We hebben het in beeld gebracht zoals het is gebeurd. Het enige wat wij gedaan hebben, is geregistreerd. We hebben het niet gemanipuleerd."

Bekijk het fragment bij RTL XL