Jan Lammers is woedend op het programma Voetbal International. Volgens de voormalig Formule 1-coureur zouden René van der Gijp en Johan Derksen geen kennis van autosport hebben en Jos Verstappen belachelijk maken.

Lammers refereert aan een uitzending van het programma op 16 maart, waarin Van der Gijp en Derksen oud-coureur Jos Verstappen sommeren niet langer zijn zoon Max te adviseren. 

Jos Verstappen vervult een adviesrol bij het Formule 1-team Toro Rosso, waar zoon Max als coureur onder contract staat. De zeventienjarige is bezig aan zijn eerste Formule 1-seizoen. 

Volgens de analisten van Voetbal International zou vader Verstappen er echter niks van bakken.

"Hij heeft nou nog steeds grind tussen zijn billen. Rot op man met die Jos.", refereert Van der Gijp aan enkele vermeende incidenten van Jos Verstappen tijdens diens carrière in de Formule 1. "Die man moet weg daar, het gaat om dat ventje."

'Veel verstand'

Volgens Lammers slaat Van der Gijp de plank volledig mis: "Bedenk (...) dat Jos al 12 jaar de hele wereld afreist om Max te begeleiden. Bedenk dan ook dat het team specifiek aan Jos vraagt om erbij te zijn en de communicatie te volgen via de koptelefoon want ze willen graag zijn input horen", licht Lammers op Facebook toe.

"Jos heeft namelijk héél erg veel verstand van autoracen en dan met name Formule 1. Jos heeft ook bijvoorbeeld ongekend veel verstand van motortechniek! Alle kenners weten dat."

Misselijkmakend

Lammers noemt de opmerkingen verder misselijkmakend en maakt Derksen en Van der Gijp onder meer uit voor 'langharige poedel en depressieve badmuts'.

"Ieder verstandig mens zegt dan: 'Laat ze toch lullen en geef ze geen aandacht" want dat is precies wat ze willen. Nou ben ik gelukkig niet zo verstandig en vond dat we die aandacht maar eens tegen ze moeten gebruiken. Op hen kan je alleen geen karaktermoord meer plegen want dat hebben ze niet. Wat ze eventueel nog als karakter zouden hebben moet in ieder geval minder zijn dan het grindkorreltje waarvan zij menen dat Jos dit nog tussen z'n billen zou hebben."