De artiesten die mee hebben gedaan aan The Passion balen van de mediawet: ze mogen de nummers die ze tijdens het programma van KRO/EO hebben gezongen niet uitbrengen op single.

Aan RTL Boulevard laat Jim de Groot woensdag weten kwaad te zijn.

"Ik heb van te voren keurig met de EO en KRO gesproken over het uitbrengen van de nummers. Drie wilde ik er in totaal uitbrengen. Maar nu steekt het commissariaat van de media daar een stokje voor."

De nummers die bij The Passion zijn gezongen zouden niet als single uitgebracht mogen worden omdat het programma met publiek geld is gemaakt. 

Witlicht

John Ewbank zegt tegen RTL Boulevard dat hij zich 'beperkt voelt in zijn creatieve vrijheid'. "Als ik mijn nummer wil opnemen, dan moet dat gewoon kunnen. Wie zijn zij om te bepalen dat ik als auteur niet samen met Jeroen van Koningsbrugge de studio in mag?"

Via Twitter laat Jeroen van Koningsbrugge weten zijn versie van Witlicht gewoon te gaan opnemen. "Kom maar op commissariaat."

De artiesten hoopten de nummers opnieuw te kunnen opnemen en dan uit te brengen als single. Het Commissariaat van de Media heeft aan het programma laten weten met KRO en EO in gesprek te gaan over de regel.