Het is nog niet zeker dat het dansprogramma So You Think You Can Dance een vervolg krijgt. RTL bepaalt na het huidige seizoen of er ook een achtste zal komen.

Dat laat de zender weten aan De Telegraaf.

Jurylid Dan Karaty heeft woensdagmiddag op Twitter een bericht geplaatst, waarin duidelijk werd dat het niet zeker is of het programma nog door zal gaan.

"Ik geloof echt in dit prachtige programma en dit sterke format en ik denk dat we er zo nog tien jaar mee door zouden kunnen gaan. Maar door krachten die buiten mij omgaan is dit wellicht niet het geval", schrijft het jurylid op Twitter.

Volgens Karaty zijn de fans in België nog steeds even enthousiast over het programma als ze in het begin waren, maar is dat gevoel er minder bij Nederlandse fans door 'problemen met de agenda's'. "Maar we hebben nog zes liveshows te gaan dit seizoen en daar ben ik heel enthousiast, toegewijd en gepassioneerd over."

Dennis Weening, die het programma presenteert, laat aan RTL Boulevard weten verbaasd te zijn over het bericht van Karaty. "Volgens mij is dit iets wat je van te voren even met elkaar bespreekt, als juryleden, als presentatoren."

De meest recente liveshow, die van zondagavond 5 april, werd door 229.000 kijkers bekeken. De show trok de eerste jaren nog zo'n 1 miljoen kijkers per aflevering.