De app Peter en de Wolf van het Koninklijk Concertgebouworkest is onderscheiden met de Gouden Apenstaart, de prijs voor de beste online content voor kinderen. 

De makers van de app ontvingen donderdag een trofee in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum, waar de winnaars van de Kinder Media Awards bekend werden gemaakt.

De app vertelt het muzikale sprookje van Peter en de Wolf aan de hand van een video-opname van het orkest. Dat is verrijkt met animaties en interactieve illustraties. ''Erg mooi gemaakt, een kunstwerkje'', oordeelde een vakjury. ''Klassieke muziek komt binnen, zo in de klas of in je kamer.''

In de categorie 'online content voor kinderen dóór kinderen' won de website JorCademy.nl, die is gemaakt door de dertienjarige Nick Jordan. Op de site leert hij kinderen programmeren met behulp van YouTube-filmpjes.

''Veel up-to-date informatie, regelmatig vernieuwing en heel erg toegankelijk voor lezers'', stelde de jury. De Gouden Apenstaart wordt sinds 1999 uitgereikt. Het was een publieksprijs, maar dit jaar koos een vakjury de winnaars.

Het interactieve prentenboek Heksje & Willem is bekroond met de Media Ukkie Award, de beste app voor peuters en kleuters. De Kameleon, de prijs voor het beste interactieve kinderboek, ging naar Roodkapje, een sprookje in 3D. De Gekko, voor de beste app die is afgeleid van een kinderboek, ging naar Het Muizenhuis. De app is gebaseerd op de gelijknamige boekjes van Karina Schaapman.