Bridget Maasland en Robert ten Brink vinden het een gewaagde keuze van Dave Roelvink om in The Passion te spelen.

Dat zeggen de twee in gesprek met NU.nl.

Dave Roelvink speelt donderdag mee in The Passion van de EO en KRO. De zoon van zanger Dries Roelvink neemt de rol van Barabbas op zich. "Dat was een verrassing voor mij", vertelt Maasland (verslaggever), die de keuze een "slimme zet" van de omroepen noemt.

"In het verleden hebben ook mensen met een niet al te vlekkeloos verleden die rol gespeeld. Dat hoort er misschien een beetje bij."

De rol van Barabbas werd eerder door onder andere Glenn Helder en Thomas Dekker gespeeld. Net als Roelvink kwamen beide heren in het verleden in opspraak. "Aan de andere kant vind ik het raar dat het bij de andere mensen verleden tijd was, maar bij Dave speelt het nu. Het heeft iets respectloos naar de familie Pach", vervolgt ze.

Geniale zet

Robert ten Brink (de verteller) noemt het een geniale zet van de EO, maar ook een gewaagde keuze van de realityster. "Als ik hem was had ik de klus niet aangenomen, maar dat is aan hem natuurlijk", vertelt Ten Brink. "Je wordt als misdadiger neergezet. Dat is niet heel slim."

Regisseur David Grifhorst vindt dat de reacties op het nieuws van Dave Roelvink zwaar overdreven zijn. "Ach, ik vind het wel prima dat er zo heftig op wordt gereageerd. De combinatie van mensen samenbrengen in een productie vind ik heel spannend; dan zijn er natuurlijk mensen die boos worden."

"En ja, Dave Roelvink is maar tien seconden te zien. Dat zegt toch genoeg?", vervolgt Grifhorst.

Voorbereiden

De drie hebben in alle rust hun taak voorbereid. "Ik vind het niet echt heel spannend; ik heb er juist verschrikkelijk veel zin in", vertelt Ten Brink opgewekt. "Wel heeft The Passion een hele lange aanloop gehad, dus nu mag het wel beginnen."

Ook Grifhorst kan niet wachten. "Ik heb nu een soort gezonde adrenalinestoot die door mijn lichaam gaat. Ik leef ernaar toe. Maar het is niet zo dat ik wakker in bed ligt", zegt de regisseur enthousiast.

Hoewel ook Maasland er erg veel zin in heeft, voelt ze zich momenteel niet 100 procent fit. "Ik ben dinsdag ineens ontzettend verkouden geworden, maar ik loop zo naar de apotheek en dan sla ik wat medicijnen in. Tijdens The Passion trek ik thermo-ondergoed aan en dan moet het helemaal goed komen."

Veel over de inhoud van The Passion willen de drie niet verklappen, maar Grifhorst garandeert dat de kijker vaak verrast wordt. "Daar kun je wel op rekenen ja. Let maar eens goed op de viskraam vanavond."

Vuurwerkramp

The Passion speelt zich af in Enschede, waarbij tijdens de wandeling ook stil wordt gestaan bij de vuurwerkramp vijftien jaar geleden. "En dat vind ik heel goed", zegt Grifhorst.

"Iedereen die meeloopt weet dat het verhaal over lijden gaat. Dus ieder persoon heeft een persoonlijke motivatie om mee te lopen. Dat is volkomen terecht. We proberen altijd op een subtiele manier de symboliek van de stad neer te zetten, dus de vuurwerkramp krijgt natuurlijk aandacht. We kunnen er niet omheen, maar we zullen er respectvol mee omgaan."

The Passion is donderdagavond op NPO1 te zien om 20.30 uur