De bij de BBC ontslagen presentator Jeremy Clarkson blijft voorlopig te zien in optredens met zijn BBC-collega's Richard Hammond en James May. 

Het drietal is wereldberoemd door de populaire tv-show Top Gear die door het gedwongen vertrek van Clarkson voorlopig niet meer wordt gemaakt.

Maar de BBC meldt dinsdag dat er is afgesproken dat het trio een serie eerder geplande live optredens wel doet. Er zijn al duizenden kaartjes voor verkocht. De naam van het programma (Top Gear Live) en de omroep (BBC) worden bij de shows niet meer genoemd.

De drie gaan als Clarkson, Hammond and May Live de shows presenteren. De eerste liveshow is 22 mei in Belfast. In juni werkt het trio in het Engelse Sheffield en in Zuid-Afrika en in Noorwegen. In november is Londen aan de beurt.

De populaire Clarkson werd eerder deze maand ontslagen als gevolg van wangedrag tijdens opnames in Newcastle. Hij had eerder al waarschuwingen van werkgever BBC gehad. Die voelde zich uiteindelijk verplicht hem de laan uit te sturen. Top Gear was onder Clarksons leiding een van de best bekeken tv-programma's ooit.