Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Floortje Dessing wil geen kandidaat zijn van avonturenprogramma's

Presentatrice Floortje Dessing zou 'absoluut niet' kandidaat willen zijn van een avonturenprogramma, zoals Atlas en Wie is de Mol?
Door NU.nl/Eke Bosman

Dat zegt de presentatrice van het nieuwe avonturenprogramma De Zeven Zeeën in gesprek met NU.nl.

Dessing geeft aan dat ze die ambitie niet heeft. "Ik heb nog nooit aan zo'n programma meegedaan en dat gaat denk ik niet zo snel gebeuren", geeft de presentatrice toe.

Haar collega Chris Zegers deed afgelopen seizoen wél mee aan Wie is de Mol?, maar Dessing vindt dat geen goede vergelijking. "Ik ben vooral een televisiemaker. Ik sta het liefst achter de schermen, ook al zie je me voor de camera. Ik ben veel meer met het proces bezig, terwijl Chris juist een steengoede presentator is en ook fanatieker kan zijn met zo'n programma als Wie is de Mol?"

De Zeven Zeeën

De televisiemaker is vanaf maandag te zien in De Zeven Zeeën, het eerste programma waarin ze als presentatrice te zien is. "Het is een totaal andere ervaring, ja!", zegt Dessing enthousiast. "Normaal gesproken werk ik met ongeveer 3 man, en nu zijn er ineens 35. Het was wel even wennen, maar uiteindelijk vond ik het erg leuk."

In De Zeven Zeeën doen tien bekende Nederlanders mee, waaronder Pepijn Lanen, Toprak Yalciner en Bastiaan van Schaik. Onder leiding van Dessing wordt de vriendschap, creativiteit en doorzettingsvermogen op de proef gesteld. De kandidaten moeten ook zoveel mogelijk over de huidige stand van de oceanen weten. Ze hebben volgens BNN de opdracht om de 'beste actievoerder' te worden.

"'Beste actievoerder' is misschien een beetje overdreven", geeft Dessing toe. "Zo erg is het ook niet weer. Je hoeft dus niet per se te actievoeren. Het programma heeft een meer losse aanpak; we gaan dus niet naar een olieplatform toe om daar de mensen aan te spreken."

Wie is de Mol?

Dessing vindt het niet gek dat het programma vergeleken wordt met Wie is de Mol? "De Zeven Zeeën is uiteraard ook een avonturenprogramma. Maar bij dit programma zit er een laagje onder, namelijk dat de deelnemers en de kijkers wat meer te weten komen over de Oceanen in de wereld."

Greenpeace

Het programma is in samenwerking met Greenpeace gemaakt, maar de presentatrice verzekert dat de non-gouvernementele organisatie geen reclame zal maken. "Je zult dus geen mannetjes in Greenpeace-jassen zien, nee", zegt Dessing. "De Zeven Zeeën is door BNN bedacht en Greenpeace heeft ons belangrijke informatie aangeleverd."

"Wij hebben gewoon hun deskundigheid gebruikt. En ten slotte; wat is er mis met de boodschap dat de aarde een stuk zuiniger moet zijn? Dat willen we toch allemaal?", vraagt de presentatrice zich hardop af. 

De Zeven Zeeën is maandag 30 maart vanaf 20.30 uur op NPO 3 te zien.


Lees meer over:

Floortje Dessing

Aanbevolen artikelen