De omstreden Top Gear-presentator Jeremy Clarkson kan woensdag zijn ontslag verwachten bij de BBC.

Dat meldt de Britse krant The Telegraph dinsdagavond. Volgens de krant zal de omroep zijn banden met de 54-jarige presentator verbreken na een intern onderzoek naar vermeend wangedrag van Clarkson.

Clarkson zal worden bedankt voor zijn bijdrage aan het succesvolle programma, maar zal hem worden meegedeeld dat dergelijk gedrag niet kan worden getolereerd bij de Britse omroep.

Clarkson moet nu al twee weken wachten op de uitkomst van een onderzoek naar een vermeende vechtpartij waarbij hij en een producent van Top Gear, Oisin Tymon, verwikkeld raakten.

Het is het zoveelste incident dat de loopbaan van Clarkson bij de Britse omroep lijkt te bezoedelen.

Huidige versie

Met het ontslag van Clarkson houdt Top Gear in de huidige versie op te bestaan. De andere presentatoren James May en Richard Hammond willen naar verluidt het programma niet zonder Clarkson voortzetten. Maar de BBC zou in Radio 2 Breakfast Show-presentator Chris Evans die ideale opvolger zien van Clarkson.

De huidige versie van Top Gear ontstond dertien jaar geleden en is waarschijnlijk het best bekeken tv-programma ter wereld. Het wordt in Nederland uitgezonden door Veronica, in België door Canvas.