Boer Geert heeft tijdens zijn deelname aan Boer Zoekt Vrouw veel moeite gehad met de nare dingen die hij over zichzelf gelezen en gehoord heeft in de Nederlandse media. "Ik vond de bijnaam Geile Geert echt respectloos."

Dat zegt de boer in de uitzending van De Wereld Draait Door maandagavond.

"Hoe ver wil je gaan in het uit elkaar drijven van mensen? Het was echt een hele moeilijke periode voor mij, maar daar denkt de media niet over na", aldus Geert.

De boer kreeg in programma's als RTL Boulevard en Shownieuws de bijnaam Geile Geert. "Dat was ook voor mijn kinderen heel moeilijk. Daar denkt dan niemand aan. En dat er dan een fotograaf op mijn erf staat die mij geld biedt om de boel te verklappen. Echt zo respectloos."

Uiteindelijk kon Geert toch ook vaak lachen om alles wat hij over zichzelf tegenkwam. "Ze krijgen mij er echt niet onder. En ik kreeg ook heel veel lieve reacties, leuke kaartjes, van mensen die mij een hart onder de riem staken."

Boer Tom

Ook Boer Tom had moeite met de vele aandacht die hij kreeg door zijn deelname. "Dat ze bij me in de bosjes lagen om foto's van me te maken terwijl ik rondreed met de heftruck. Dat was zeker even wennen."

De boer verscheen maandagavond zonder zijn Rimke, met wie hij het tijdens de reünieaflevering nog leek te willen proberen. "Ik heb niet het gevoel dat ik te voorzichtig ben geweest, of me te snel heb teruggetrokken. Dat gevoel van een beetje verliefdheid heeft zich gewoon niet doorgezet."