Hans Klok verheugt zich enorm op de opnames van We Are Family, een nieuw familieprogramma op SBS6. "Voor het eerst heb ik toegezegd om te gaan jureren, eerder wilde ik dat nooit."

Dit zegt de illusionist in gesprek met NU.nl.

"Ik heb nooit willen jureren, omdat je dan altijd zo kritisch moet zijn. Je kunt mensen hun droom verpesten met een aantal zinnen en die persoon heb ik nooit op die manier willen zijn."

We Are Family is een nieuw tv-programma waarin verschillende generaties binnen een familie samen optreden. De show gaat niet om de competitie, maar vooral om het vermaak.

Emotie

Klok kijkt meer naar de acts met magie, terwijl jurylid Euvgenia Parakhina voornamelijk naar dans kijkt en Edsilia Rombley op de zang let.

Rombley vindt het bijzonder om al die jonge kandidaten met hun ouders, opa of oma op het podium te zien staan. "Het meest ontroerende moment tijdens de opnames was het optreden van een kindje met gescheiden ouders, dat samen met haar moeder een lied ging zitten, hopend dat haar vader in de zaal zat."

Gaat niet om talent

"Het is echt niet allemaal retegoed gezongen, maar het is juist op een charmante manier knullig",  aldus Klok. "We hebben al genoeg programma's waarin kinderen uitblinken met hun talent, dit gaat echt puur om emotie en om wat kinderen met familie ondernemen."

De illusionist benadrukt dat er tegenwoordig zoveel talentshows zijn, dat het moeilijk is om een origineel programma te maken. "Om die reden hebben we er geen wedstrijd van gemaakt. Het draait niet op competitie, iedereen is een winnaar."

We Are Family wordt door Jochem van Gelder gepresenteerd en is vanaf 18 april  te zien op SBS6. Meer nieuws over het programma is maandagavond om 23.00 uur  te zien in Shownieuws.