De laatste aflevering van het achtste seizoen van Boer zoekt vrouw heeft zondagavond exact 4,29 miljoen kijkers getrokken. Yvon Jaspers haalt in de uitzending uit naar de kijkers en media.

Dat blijkt maandag uit de kijkcijfers van Stichting Kijkonderzoek.

Yvon Jaspers blikte met de boeren terug. Boerin Bertie en boer Jan bleken het meeste geluk in de liefde te hebben gevonden. Ook boeren Theo, Geert en Tom vertelden over hoe het nu met hen ging.

Boer Geert

De presentatrice is van mening dat kijkers en journalisten schuldig zijn aan de beeldvorming rond boer Geert, die in de media ook wel 'Geile Geert' genoemd werd. "Ik vind het knap dat jullie hier nog zitten", zei Jaspers. "Jullie kregen er nog toch van langs aan alle kanten."

Tegenover Radio 1 laat Jaspers weten vooral moeite te hebben met journalisten die volgens haar veel geld zouden bieden voor een foto van de overleden vrouw van een kandidaat en kinderen en andere familieleden van deelnemers lastig zouden vallen. 

Ook benadrukt Jaspers dat de boeren, mits gewenst, alle begeleiding kunnen krijgen die ze wensen om met aandacht uit de media om te gaan. 

De kritiek dat Boer zoekt Vrouw de boeren in een lastig parket brengt door een voor hen belastende montage toe te passen, wijst Jaspers echter van de hand. Als dat het geval was geweest, zouden de boeren echt niet hebben meegwerkt aan de reünie-uitzending van het programma, aldus Jaspers. 

Albert Verlinde

Aan het AD laat boer Geert weten dat hij respect voor vrouwen heeft. "Vraag maar aan alle vrouwen die bij mij hebben gewerkt. Ik heb juist respect voor ze. Na de dood van mijn Manne heb ik kort een relatie gehad met een dame uit het dorp hier. Maar dat was het toch niet."

Ook heeft de boer kritiek op Albert Verlinde van RTL Boulevard. "Als ik hem zo hoor over Geile Geert, dit en dat, dan denk ik: heb het eens over jezelf en Onno Hoes en of het bij jullie wel goed zat in bed. Maar nee, in plaats daarvan praat hij drie weken over mij en wil hij mijn relatie kapotmaken."

"We sliepen in een bed, maar er is niets gebeurd. Mary vroeg het me ook tijdens de logeerweek. Of ik meteen bovenop haar zou kruipen. Maar ik heb haar gerustgesteld. We beginnen met knuffelen en zoenen, de rest komt pas als we er allebei aan toe zijn."