Jan de Hoop wil over drie jaar wel met pensioen. "Dan is het denk ik mooi geweest, tijd voor iemand anders."

Dat zegt de presentator bij Bert Kranenbarg op Radio 2, schrijft RTL Boulevard

De Hoop presenteert inmiddels al meer dan 25 jaar het RTL Ontbijtnieuws. De wekker gaat dan ook iedere ochtend om vier uur. "Ik merk dat het me steeds zwaarder valt. Niet zozeer het presenteren van het nieuws, maar het komt meer binnen", aldus de presentator.

"Zo is een jihadistische moeder laatst met haar twee kinderen naar IS-gebied vertrokken. Dan zie ik foto's en dan ben ik echt aangedaan. Dat weet ik dan gelukkig in de uitzending wel weer te verbergen."

Prepensioen

De Hoop vertelt dat hij prepensioen heeft gespaard. "We hebben uitgerekend dat als ik een jaar of drie blijf werken, ik door het prepensioen ongeveer hetzelfde krijg als nu. Dan denk ik dat het tijd is voor iemand anders."

Sinds kort woont de presentator op de Veluwe, waar hij naar eigen zeggen helemaal tot rust komt. "Je kijkt over de hei, je kijkt 10 kilometer om je heen, je verwacht elk moment olifanten en giraffen. We hadden dit twintig jaar eerder moeten doen, ik kom helemaal tot rust hier. Ik merk dat alle waarden dalen in mijn lichaam."