Een miljoen handtekeningen werden er vrijdag bij de BBC afgegeven, maar de geschorste presentator Jeremy Clarkson denkt niet dat het wat oplevert. 

''Protesteren werkt nooit'', schrijft Clarkson zaterdag in zijn column in de Britse krant The Sun.​

''Kijk, wij zijn allemaal plankton, maar de wereld wordt geleid door haaien. Dan kun je nog zo'n belangrijke en grote plankton zijn, het maakt geen verschil als een haai je op wil eten'', schrijft hij.

De presentator van het immens populaire programma Top Gear is geschorst omdat hij een producer zou hebben geslagen. Clarkson moest daarom op het matje komen bij de directie van de BBC om de gebeurtenissen nauwkeurig na te vertellen. Ook getuigen zijn door directeur Ken MacQuarrie opgeroepen. De BBC hoopte daarmee een helder beeld van het incident te krijgen.

''Je kan een miljoen plankton om je heen hebben, maar al zwaaien ze met spandoeken, het zal de haai niet eens opvallen'', vervolgt hij verderop in zijn column. Hij doelt daarmee op de zenderleiding van de BBC

Controversiële uitspraken

De autoliefhebber ligt vaker onder vuur. Vorig jaar gaf de BBC hem een laatste waarschuwing nadat hij het woord 'nigger' had gebruikt in een nooit uitgezonden fragment. Clarkson bood daar later zijn excuses voor aan. Ook zei hij eens dat stakers allemaal doodgeschoten moesten worden en dat mensen die zichzelf voor de trein gooien egoïsten zijn.

Ondanks zijn uitspraken en de schorsing willen kijkers Clarkson graag terug op de buis.