De X Factor-juryleden Natalia Kills en Willy Moon uit Nieuw-Zeeland, die afgelopen maandag ontslagen werden vanwege het beledigen van een kandidaat, hebben hun excuses aangeboden.

Dat doen ze donderdag via Twitter.

De twee plaatsten tegelijkertijd hun tweet. "Bij een realityshow gebeurt er achter de schermen heel wat en je ziet ook niet het hele verhaal achter dit incident. De show zorgt ervoor dat ik me volledig moet inzetten en dus ook emotioneel moet laten gaan", schrijft Kills.

"Ik werd aangemoedigd om mezelf niet tegen te houden en toen is alles uit de hand gelopen. Joe (de deelnemer, red.), ik hoop dat je me kunt vergeven. Blijf jezelf, alsjeblieft!"

Moon sluit zich daarbij aan. "Het ging te ver en ik wilde niemand kwetsen. Ik wens Joe en de deelnemers het allerbeste", schrijft hij op Twitter.

Belediging

Het getrouwde stel Natalia Kills en Willy Moon werd gelijk ontslagen na de uitzending van zondagavond. In de aflevering trad de kandidaat Joe Irvine op, die vrij veel op Willy Moon leek. "Ik vind het belachelijk dat je mijn echtgenoot hebt gekopieerd", zegt Kills tegen Irvine.

"Heb je überhaupt respect voor originaliteit? Je bent een lachertje. Het is gewoon walgelijk wat je hebt gedaan. Ik vind dit absoluut afschuwelijk. Ik schaam me ervoor om hier te zitten en tegen jou te praten", vervolgde ze.

Psychopaat

Moon hield zijn echtgenote niet tegen, maar ging juist verder met de beledigingen. "Het is alsof ik naar de fictieve psychopaat Norman Bates kijk", aldus Moon. "Je bent eng. Ik denk oprecht dat je iedereen in deze zaal gaat vermoorden. Je maakt me misselijk."

Het publiek reageerde gelijk zeer boos op de uitlatingen van de twee. Een dag na de uitzending besloot productiebedrijf Mediaworks om het stel per direct te ontslaan. "X Factor accepteert hun gedrag absoluut niet", luidt de verklaring.

Video: Bekijk het incident