De BBC One heeft een documentaire goedgekeurd over de impact van kindermisbruik op de slachtoffers, onder wie slachtoffers van BBC-ster Jimmy Savile.

Absuded: The Untold Story onderzoekt hoe het Savile-schandaal en het daarop volgende onderzoek, 'Operation Yewtree' - waarbij onder anderen ook oud-popartiest Gary Glitter, mediagoeroe Max Clifford, oud BBC-radio-dj Chris Denning en oud-presentatoren Stuart Hall en Rolf Harris tegen de lamp liepen - de publieke opinie over kindermisbruik hebben beïnvloed.

De negentig minuten durende documentaire wordt geregisseerd door Olly Lambert. "Wat nu geopenbaard zal worden zijn niet alleen de schokkende gebeurtenissen zelf, maar ook de manier waarop het levens beïnvloed heeft", laat hij weten.

De in 2011 overleden Savile misbruikte zeker 63 mensen in een Brits ziekenhuis. Medewerkers van het Stoke Mandeville ziekenhuis zouden van zeker tien beschuldigingen op de hoogte zijn geweest, maar werden door Savile onder druk gezet om hun mond te houden. De zaak kwam pas na de dood van Savile aan het licht.

Abused: The Untold Story moet volgend jaar te zien zijn.