Rob Trip heeft vertrouwen in Dionne Stax tijdens verkiezingsavond

Nieuwslezer Rob Trip is overtuigd dat Dionne Stax het goed zal doen tijdens de NOS-presentatie van de Provinciale Statenverkiezing op woensdag. De Brabantse neemt het voor het eerst over van Herman van der Zandt.

Van der Zandt was jarenlang de gewezen persoon die voor de NOS verslag deed van verkiezingsuitslagen met behulp van schermweergaves.

De presentator kreeg hierdoor zelfs de bijnam Herman de Schermman. Bij zijn debuut werd hij Herman Touch genoemd. 

Maar volgens NOS-nieuwslezer Rob Trip zal Stax (foto) het woensdagavond tijdens de verslaggeving van de Provinciale Statenverkiezing minstens net zo goed doen. Daar is echter nog wel wat voorbereiding voor nodig, stelt de 55-jarige Haarlemmer tegen Veronica Magazine.

Oefenen

"Dionne is aan het oefenen. Je moet het echt in de vingers hebben, dan pas kun je er staan en doen alsof het heel gemakkelijk is", laat Trip weten.

"Ik denk dat ze het hartstikke goed gaat doen en dat iedereen na de verkiezingsavond zegt: 'Je moet het voortaan iedere keer doen.'" 

Een bijnaam zoals Herman de Schermman mist Stax nog, maar volgens Trip zal daar in de allerlaatste vergadering voor de uitzending misschien wel verandering in komen. 

Lees meer over:
Tip de redactie