In Nieuw-Zeeland zijn twee juryleden van de Nieuw-Zeelandse X Factor de laan uitgestuurd, omdat ze een kandidaat flink hadden beledigd.

Dat meldt de Nieuw-Zeelandse televisiezender TV3 maandag.

Het getrouwde stel Natalia Kills en Willy Moon werd gelijk ontslagen na de uitzending van zondagavond. In de aflevering trad de kandidaat Joe Irvine op, die vrij veel op Willy Moon leek. "Ik vind het belachelijk dat je mijn echtgenoot hebt gekopieerd", zegt Kills tegen Irvine.

"Heb je überhaupt respect voor originaliteit? Je bent een lachertje. Het is gewoon walgelijk wat je hebt gedaan. Ik vind dit absoluut afschuwelijk. Ik schaam me ervoor om hier te zitten en tegen jou te praten", vervolgde ze.

Bekijk het incident:

Psychopaat

Moon hield zijn echtgenote niet tegen, maar ging juist verder met de beledigingen. "Het is alsof ik naar de fictieve psychopaat Norman Bates kijk", aldus Moon. "Je bent eng. Ik denk oprecht dat je iedereen in deze zaal gaat vermoorden. Je maakt me misselijk."

Het publiek reageerde gelijk zeer boos op de uitlatingen van de twee. Een dag na de uitzending besloot productiebedrijf Mediaworks om het stel per direct te ontslaan. "X Factor accepteert hun gedrag absoluut niet", luidt de verklaring.