Jeremy Clarkson verwacht op korte termijn zijn ontslag te krijgen bij BBC. De omstreden Top Gear-presentator kwam onlangs in het nieuws na een ruzie met zijn producent.

Dit meldt The Mirror.

De roemruchte presentator (54) zou vorige week zijn 36-jarige producer in het gezicht gestompt hebben, toen bleek dat er naar zijn mening niet goed genoeg voor het avondeten was gezorgd.

Deze week werd Clarkson geschorst voor zijn actie.

The Mirror ondervroeg Clarkson terwijl hij met een paar vrienden aan het drinken was in de kroeg. "Het zit eraan te komen. Ik denk dat ik binnenkort ontslagen word", zo zou hij gezegd hebben.

Toen hem gevraagd werd of hij zich zorgen maakt over een mogelijk ontslag antwoordde hij: "Laten we voor nu geen slapende honden wakker maken, maar het gaat snel gebeuren."

Geen deadline

BBC-baas Tony Hall heeft onderwijl aan The Guardian laten weten dat er geen deadline staat voor de ontmoeting met Clarkson. Ook zegt hij niet te willen speculeren over de toekomst van de presentator. 

Volgens Hall is het nu vooral zaak de betrokken personen bij elkaar te brengen. Daar zou de zender al mee begonnen zijn. De zender wil alle feiten weten, alvorens er over sancties wordt gesproken.

Controversiële uitspraken

De autoliefhebber ligt vaker onder vuur. Vorig jaar gaf de BBC hem een laatste waarschuwing nadat hij het woord 'nigger' had gebruikt in een nooit uitgezonden fragment. Clarkson bood daar later zijn excuses voor aan. Ook zei hij eens dat stakers allemaal doodgeschoten moesten worden en dat mensen die zichzelf voor de trein gooien egoïsten zijn.

Er wordt momenteel een online petitie gehouden om de BBC ervan te overtuigen de schorsing op te heffen. Tot nu toe hebben ruim 725.000 mensen de petitie ondertekend.