Jim de Groot kruipt dit jaar voor The Passion in de huid van Jezus. Nadat de zoon van Boudewijn de Groot openlijk vertelde dat hij atheïst is, kreeg hij veel kritiek over zich heen. 

Maar daar stoort de artiest zich helemaal niet aan, zo vertelt hij aan RTL Boulevard.

"Wat het leuk maakt om te doen, is dat iedereen er zo'n mening over heeft", aldus De Groot. "Je krijgt Willibrord Frequin en Henny Huisman over je heen, die wisten vorig jaar nog niet eens dat ik bestond", zegt de acteur lachend.

"Het valt me op dat er al vier Jezussen zijn geweest die ook niet in God geloven, maar dat hebben zij niet duidelijk gemaakt. Maar omdat ik zelf heb gezegd dat ik atheïstisch ben opgevoed, krijg ik dat allemaal over mij heen. Dat vind ik zeer vermakelijk", vertelt De Groot over de acteurs die hem voorgingen. De Groot benadrukt dat hij er niet wakker van ligt. "Het is echt heel leuk om te doen."

Enschede

Enschede is dit jaar het podium voor het muziekspektakel dat op 2 april, Witte Donderdag, te zien is. Zanger Jeroen van der Boom speelt Petrus en cabaretier Jeroen van Koningsbrugge vertolkt de rol van Judas.

Robert ten Brink wordt dit jaar de verteller. Maria wordt gespeeld door Shirma Rouse, die in 2013 meedeed aan The Voice of Holland. Jon van Eerd kruipt in de huid van Pontius Pilatus.