Mens & Gevoelens, het cultureel-humoristische tijdschrift van Margeet Dolman, keert terug. Dat heeft uitgeverij Betty Asfalt Produkties maandag bekendgemaakt.

Het blad bestond tussen 1988 en 2006. Paul Haenen en zijn partner Dammie van Geest begonnen het blad ooit omdat zij vonden dat er ruimte moest zijn voor een laagdrempelig, literair-kunstzinnig tijdschrift dat openstaat voor iedereen die wil schrijven.

Hiermee wilden zij jonge schrijvers, dichters en beeldend kunstenaars een podium bieden. Het blad had enkele duizenden abonnees, en was daarmee het grootste literaire tijdschrift van Nederland en Vlaanderen.

In 2006 verdween het blad en kwam er een dvd-versie voor in de plaats. Maar Haenen en Van Geest merken de laatste tijd dat "steeds meer mensen weer zin hebben om papier in hun handen te krijgen", stellen ze. "Een papieren tijdschrift lijkt weer het modernste van het modernste te worden. Papier dat je prettig in de trein kunt lezen, op de wc en in bed. Papier dat geduldig blijft liggen, dat tastbaar is en bij jou hoort."

Interviews

Daarom verschijnt in maart het eerste nieuwe nummer van Mens & Gevoelens. Op de website zijn wel extra filmpjes en interviews te zien als aanvulling op de teksten in het blad. In het eerste nieuwe nummer staat onder meer verslag van een treinreis door Europa. Emotioneel hoofdredacteur Margreet Dolman levert ook elk nummer een bijdrage "die voor warmte en begrip zorgt; niet slijmerig, maar oprecht en met humor".

Betty Asfalt Produkties geeft het blad zelf uit en is daardoor niet afhankelijk van uitgevers, adverteerders, of geldzoekers. Abonnees moeten ervoor zorgen dat het blad blijft bestaan. "Volgens ons is er in de huidige maatschappij grote behoefte aan een onafhankelijke invalshoek, aan nieuw idealisme en aan oprechte interesse", stellen Haenen en Van Geest. Mens en Gevoelens verschijnt voorlopig eens in de twee maanden, maar het streven is om er een maandblad van te maken.