Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Blendle Alexander Klöpping Marten Blankesteijn

Blendle neemt Amerikaanse kranten op in assortiment

De digitale bladen- en krantenkiosk Blendle neemt Amerikaanse kranten in het assortiment op. Er zijn contracten gesloten met de Wall Street Journal, New York Times en Washington Post.
Door NU.nl

Het Nederlandse Blendle mag wereldwijd artikelen van de drie kranten gaan verkopen. De startup zegt de titels "op korte termijn" in Nederland aan het assortiment toe te voegen, en later dit jaar met een internationale versie van de digitale kiosk te komen.

"Het is een ongelooflijke eer dat we mogen werken met drie van de belangrijkste kranten ter wereld", zegt Alexander Klöpping, mede-oprichter van Blendle, over de deal. 

Artikelen van de drie kranten zullen normaal gesproken worden verkocht voor 19 eurocent per stuk, al zullen de Wall Street Journal en Washington Post 29 eurocent rekenen voor langere stukken.

Hengels

Blendle heeft inmiddels 225.000 Nederlandse gebruikers. Vorig jaar kreeg het bedrijf een investering van 3 miljoen euro door de New York Times en de Duitse uitgever Axel Springer.

De site zei dat geld te willen gebruiken voor een internationale uitbreiding met nog meer titels uit Amerika en andere landen. "We hebben een hoop hengels uitstaan en we weten nog niet wie het eerst gaat bijten", zegt Marten Blankesteijn, mede-oprichter van Blendle, tegen NU.nl.

"Nu de drie belangrijkste kranten uit Amerika mee gaan doen hebben we er goede hoop op dat we met nog een paar toffe tijdschriften erbij een Amerikaanse - of eigenlijk internationale - versie uit de grond kunnen stampen."


Lees meer over:

Blendle

Aanbevolen artikelen