Rik van de Westelaken heeft Wie is de Mol? 2015 gewonnen. De nieuwslezer ontmaskerde Margriet van der Linden als saboteur van het vijftiende seizoen van het programma.

Actrice Marlijn Weerdenburg is de verliezend finalist, zo bleek donderdagavond in de ontknoping van de serie. Van de Westelaken gaat naar huis met de pot van 10.500 euro, die dit jaar historisch laag was. 

De finale werd live uitgezonden vanuit het Vondelpark in Amsterdam. Het publiek is massaal toegestroomd om de ontknoping te volgen op schermen buiten op Vondel CS. 

De meeste kijkers, en ook veel media, dachten voor de finale dat Rik van de Westelaken de mol was. Zowel hij als Weerdenburg verdachten journalist Margriet van der Linden als mol. Maar Van de Westelaken gaf één goed antwoord meer tijdens de laatste test.

Het vijftiende seizoen van Avrotros-programma Wie is de Mol? speelde zich af in Sri Lanka. Onder andere Chris Zegers, Viktor Brand, Evelien Bosch en Martine Sandifort deden mee. Pieter Derks viel als eerste af.

Vorig jaar

Sofie van den Enk was de vorige winnaar van het programma. De presentatrice zat op het juiste spoor met Susan Visser als Mol. Toen was Freek Bartels de verliezend finalist.

Video: Eerste reacties ontknoping Wie is de Mol?

Zie ook: Interviews kandidaten Wie is de Mol?