De Nederlandse media kijken uit naar de finale van Wie is de Mol? die donderdagavond wordt uitgezonden. De meeste theorieën wijzen uit dat nieuwslezer Rik van de Westelaken de Mol is.

Margriet van der Linden, Rik van de Westelaken en Marlijn Weerdenburg zijn deze donderdagavond de finalisten van dit seizoen. Gemiddeld kijken iedere donderdag 2,5 miljoen mensen naar het programma van Avrotros.

De website van Metro verwijst naar de perspresentatie van dit seizoen van Wie is de Mol?, toen presentator Art Rooijakkers liet weten dat de volgorde waarin de deelnemers bekend zijn gemaakt belangrijk is.

Al snel gingen enthousiastelingen aan de slag; zo werd ontdekt dat als men uit de naam van alle kandidaten een letter haalt er 'Rik is de Mol' komt te staan.

Volkskrant

De Volkskrant is wat terughoudender. "De montage wil dat we Rik verdenken, de logica eist dat we Margriet verdenken dus als Marlijn de Mol is zou me dat niets verbazen."

Ook wijst de krant op een moment uit de vorige aflevering. "De Mol schrijft aan Marlijn 'Wat hadden we een fijn verbond samen'. Dat lijkt me niet een tekst voor Margriet, die Marlijn nog steeds het liefst achter het behang zou plakken."

NRC

Ook NRC is eruit: Margriet van der Linden is de Mol. "De montage wil ervoor zorgen dat er verwarring ontstaat. Rik die naast meester Art moest staan alsof hij de rest van de klas moest vertellen dat - helaas - zijn vader werk had gevonden in een andere stad en vanaf maandag naar een andere school zou gaan."

Televizier is er juist van overtuigd dat Van der Linden absoluut niet de Mol is. "Ze lijkt oprecht overstuur door de exit van Chris, dus zij lijkt niet de Mol. Dan blijven Marlijn en Rik over." De televisiegids wil geen Mol aanwijzen.

Linda

Lindanieuws blijft bij het besluit: "Rik is de Mol. Maar als Margriet volgende week het zinnetje 'Ik ben de Mol' uit haar strot krijgt op het allesbepalende moment dan ga ik met dingen gooien. En met een stift op mijn spiegel schrijven dat ik zelf zo blind als een mol ben."

Ook De Telegraaf wijst erop dat het afvallen van Chris ervoor zorgt dat niet Margriet maar Rik de Mol is. "Ze lijkt buiten alle verdenkingen te vallen, omdat Chris, die al zijn pijlen op haar had gericht, het veld moest ruimen", aldus de krant.

Wie is de Mol? wordt donderdagavond om 20.30 op NPO1 uitgezonden.

Video: Interviews met de kandidaten van Wie is de Mol?