Margriet van der Linden heeft veel over zichzelf geleerd door haar deelname aan Wie is de Mol? 

Dat zegt de journalist in gesprek met NU.nl.

"Ik ben een solist en dacht altijd het beste alleen te opereren; dat heb ik mijn hele leven gedaan. Ik heb mezelf wijsgemaakt dat ik niet zo van groepen houd en daarom ga ik dat uit de weg. Nu merk ik wel dat ik mijn sociale netwerk om me heen belangrijker vind dan ooit."

Van der Linden, Rik van de Westelaken en Marlijn Weerdenburg zijn deze donderdagavond de finalisten van dit seizoen. Gemiddeld kijken iedere donderdag 2,5 miljoen mensen naar het programma van Avrotros.

Zichzelf zijn

Danni Lowinski-actrice Marlijn Weerdenburg vindt het zeer fijn dat iedereen in het programma zichzelf kan zijn. "Dat vind ik het leukste aan het programma. Niemand is aan het acteren, behalve de Mol natuurlijk."

Weerdenburg doelt hiermee op Van der Linden, die ze als Mol in het vizier heeft. "Jeetje, ik heb er niet eerder zo openlijk over gesproken", onthult de actrice. "Het is heel gek dat ik nu kan vertellen waarom ze mijn ideale Mol is. Maar goed, ze viel gewoon op. Al gelijk vanaf het eerste moment."

Van der Linden denkt juist dat iedereen wel anders naar haar kijkt. "Ze zien me altijd als de strenge interviewster, of de zure feminist van het tijdschrift Opzij van wie niets mag en alles moet. Ik denk dat mensen door dit programma toch wel anders naar me gaan kijken."

Frankrijk

Nieuwslezer Rik van de Westelaken heeft naar eigen zeggen ontzettend zijn best gedaan om zijn plek in de finale niet te verklappen. "Tegen mijn familie heb ik moeten zeggen dat ik drie weken in een huisje in Frankrijk zat. Nou, ze moesten eens weten wat ik allemaal heb meegemaakt."

"Ik zou nu zo graag smeuïge details willen vertellen, maar dat kan gewoon niet", zegt de nieuwslezer over de uitzending van donderdagavond.

Wat wel zeker is, is dat Van de Westelaken en Weerdenburg na de uitzending hoe dan ook nog altijd zeer goede vrienden zijn. "We kenden elkaar eerst niet", zegt de actrice. "We gingen naar dezelfde sportschool, maar daar spraken we elkaar nooit. Hij wist ook eerst niet wie ik was", lacht Weerdenburg.

Twitter

"Maar toen kreeg ik een berichtje op Twitter. 'Ik realiseer nu pas dat ik met je in Wie is de Mol? zit', schreef hij. Toen was er gelijk een klik. Vanaf het eerste moment dacht ik ook: die is leuk. Het lijkt nu wel heel erg op een liefdesverhaal hè?"

Video: Interviews met kandidaten Wie is de Mol?