De NPO heeft het voornemen om per 1 januari 2016 te stoppen met NPO Radio 6. 

Dat meldt Radio 6 donderdag.

In een officiële verklaring laat NPO weten dat het voorgenomen besluit onderdeel van de toekomststrategie is. "Het besluit is mede onder invloed van de bezuinigingen en toegenomen concurrentie in het aanbod genomen". 

"Het bereik van NPO Radio 6 blijft vrij stabiel tussen rond 0.3 luistertijdaandeel. De zender bereikt wekelijks tussen de 150.000 en 200.000 luisteraars en ontwikkelt zich niet duidelijk door. Het behaalt daarmee niet de impact die de investering in een landelijke publieke zender ook in de toekomst rechtvaardigt".

"Dit voornemen kan niet anders dan een teleurstelling zijn voor iedereen die zo hard en vol passie werkt aan de programma's van NPO Radio 6. Het is ook een teleurstelling voor de trouwe luisteraars".

Digitaal

NPO meldt dat de Raad van Bestuur momenteel in gesprek is met omroepen over de intentie die ze met Radio 6 heeft. Mogelijk gaat het verder als digitaal Soul & Jazz-kanaal bij één van de andere hoofdzenders.

De komende tijd gaat NPO met de omroepen de plannen voor Radio 6 verder bespreken en zorgvuldig kijken hoe zoveel mogelijk medewerkers een andere passende plek binnen de publieke omroep kunnen krijgen.

Winfried Baijens

Presentator Winfried Baijens van Radio 6 meldt op Twitter dat hij verrast is. "Stopt Radio 6 ermee? Ik zou 't niet weten en snap er ook niet veel van", aldus de presentator. "Ik ga vanavond gewoon radio maken. Misschien dat dan meer duidelijk is?"