"Pas maar op Sylvie. Hier komt Chantal Janzen!", waarschuwt het Duitse blad Gala presentatrice Sylvie Meis voor de charmes van haar collega Chantal Janzen, die vanaf vrijdagavond de harten van de Duitse tv-kijkers probeert te veroveren.

De Nederlandse presentatrice en musicalster is volgens Gala de charmantste Hollandse import in jaren.

Janzen debuteert vrijdagavond op de Duitse buis als presentatrice van The Voice Kids, dat wordt uitgezonden door de commerciële zender Sat.1. De blondine was begin dit jaar al een aantal dagen in Berlijn bij de opnames van de 'blind auditions' en beleeft vrijdagavond haar vuurdoop op primetime.

De complimenten aan het adres van Janzen kunnen niet op. "Een poppengezichtje, blond en perfect gestyled haar en een lach als in een tandpastareclame", aldus het blad. Volgens Gala zijn de gelijkenissen met Meis, inmiddels al jaren een geliefde verschijning bij de oosterburen op tv en rode loper, niet te missen.

Interview

In een interview met het blad biecht Janzen op haar Duitse tv-debuut een enorme uitdaging te vinden. Vooral vanwege de taal. "Mijn eerste werkdag hier voelde als de eerste dag op school." Na een stoomcursus Duits heeft ze de taal prima onder de knie.

"Alleen als ik moe ben, verspreek ik me nog wel eens." Juist die versprekingen noemt Gala sympathiek. "Dat geeft haar een authentieke charme die veel critici missen bij Sylvie."

Prioriteiten

De presentatrice laat er voor de Duitse lezers geen twijfel over bestaan waar haar prioriteiten liggen. "Ik ben op de eerste plaats moeder. Daarna pas presentatrice en zangeres.'' En voor de zekerheid zegt ze er maar alvast bij dat ze geen fashionista is, zoals collega Meis.

"Sylvie ziet er altijd fantastisch uit, waar ze ook is. Alles past altijd perfect bij elkaar. Dat krijg ik niet voor elkaar hoor. Zeker niet als ik met mijn zoon naar voetbal ga."