Het nieuwe seizoen van de Nederlandse MasterChef krijgt nieuwe juryleden. Meesterkok Robert Kranenborg, chefkok Michiel van der Eerde en culinair recensent Marcus Polman gaan het komende seizoen de gerechten van de kandidaten proeven.

Dit maakt het programma woensdag bekend.

Daarnaast verhuist het programma van Net5 naar SBS6. Kranenborg is blij met de overstap en met een nieuwe jury. "We vertegenwoordigen niet alleen ontzettend veel kennis, maar ook drie generaties."

Qua kookstijl zijn de juryleden totaal verschillend: Van der Eerde is een vernieuwende, jeugdige chef terwijl Kranenborg gespecialiseerd is in de traditionele Franse keuken. Volgens culinair recensent Polman zorgt dit voor een natuurlijke rolverdeling. "Ik ben de vragensteller, het empathische type bij wie de kandidaten uithuilen", zegt de criticus over zijn eigen plekje in de jury.

Zestien kookliefhebbers doen in MasterChef Holland een poging om hun kookkunsten naar een hoger niveau te brengen. Met mysterybox-uitdagingen en eliminatierondes proberen zij de titel MasterChef Holland 2015 te bemachtigen. Ook zullen er buitenlandse gastchefkoks langskomen om de kandidaten kennis bij de brengen van hun cuisine, waaronder de Belgische meester chocolatier Dominique Persoone.

MasterChef Holland gaat op 16 maart op 18.00 uur van start.