Marijn Schrijver is benoemd tot nieuwe hoofdredacteur van tijdschrift Nieuwe Revu

Dia bevestigt de journalist woensdag tegenover NU.nl. "Over een maand begin ik al, heel spannend."

Hij zette woensdagmiddag zijn handtekening. "Ik ben de nieuwe hoofdredacteur van Nieuwe Revu vanaf begin april. Iemand leuke ideeën voor dat blad?", zo twittert hij.

Schrijver vertelt dat hij "per april gaat knallen". Hij noemt het hoofdredacteurschap "een duo-functie", samen met zijn collega adjunct-hoofdredacteur Casper Sikkema. "Ik ga het zeker niet allemaal alleen doen", vertelt Schrijver. "In de praktijk zullen we veel samen doen."

Vertrouwen

Schrijver is mede-auteur van het boek Mocro Maffia: een boek over de opkomst van een nieuwe generatie zware criminelen in Amsterdam en omgeving. Ook schreef hij De Lustfabriek, waarin hij een kijkje biedt in de wereld van de Nederlandse porno-industrie.

Eerder werd al bekend dat hij was gevraagd voor de functie. "Toen vond ik het vooral een leuk en gek idee", aldus Schrijver. "Maar ik vond mezelf nog erg jong. Toch werd het plan steeds realistischer en blijkbaar is er genoeg vertrouwen in iemand die nog wat minder ervaring heeft. Dat is heel fijn!" 

Halverwege februari maakte hoofdredacteur Erik Noomen bekend dat hij zou vertrekken bij Nieuwe RevuQuote meldt dat hij volgens ingewijden vertrekt vanwege aanhoudende bezuinigingen die uitgever Pijper Media hem oplegt. Noomen zelf wilde niet ingaan op de redenen van zijn vertrek.