Catherine Keyl noemt Eva Jinek een verrijking op de late avond. Jinek oogst met haar talkshow op NPO 1 nogal wat kritiek en haar kijkcijfers zijn niet al te best.

Dat zegt de presentatrice in het AD.

Keyl zegt over het programma Jinek: "De redactie zoekt en vindt vrouwen die iets te melden hebben. Dat valt echt op." Als presentatrice van een eigen praatprogramma kreeg Keyl soms dezelfde kritiek te verduren. "Pauw en Witteman zagen we jarenlang in slecht zittende pakken en daar hoorde je nooit iemand over."

Toch is het niet enkel lof voor Jinek: "De onderwerpen duren over het algemeen te lang. En om nou te zeggen dat er inhoudelijk ook meer uitkomt? Ook mis ik nog een beetje warmte", aldus de presentatrice.

Bank

Ook is ze niet te spreken over de bank waarop Jinek en haar gasten zitten. "Iedereen wilde ook mij toen een bank in de maag splitsen. Nee, riep ik altijd. Een bank is om op te relaxen. Dus zaag dat ding in tweeën en maak er tafels van."

Jinek wordt momenteel dagelijks uitgezonden in de winterstop van de VARA-talkshow Pauw. Het programma loopt nog tot eind februari. In juni en augustus keert de blondine weer terug.