Lenette van Dongen bespeelt jurypop in Popster

Miss Izzy is het derde jurylid van Popster!, de nieuwe talentenjacht van SBS6. Cabaretière Lenette van Dongen is de vrouw achter de glamoureuze pop, die vanaf maart naast Henkjan Smits en Georgina Verbaan aanschuift.

Van Dongen is al maanden bezig Miss Izzy te voorzien van een persoonlijkheid en stem. "Ik ben elke dag volop aan het oefenen om Izzy een echt karakter te geven. Ik acteer haar stem, haar karakter en maak al haar bewegingen," vertelt Van Dongen.

"Dat alles doe ik vanonder de jurydesk. Ik heb daar een hele cockpit met schermen, airco’s, microfoons, je kan het zo gek niet bedenken."

Popster! is een zoektocht naar de leukste poppenacts. "In de jury moet ik mijn mening geven over de act via Izzy", zegt de cabaretière. "Het is een diva en ze heeft furore gemaakt in Amerika. Avond na avond treedt ze op. Ze heeft heel eigenwijze trekjes en alles moet altijd om Izzy draaien."

Een vak

Van Dongen heeft nooit eerder poppen bespeeld. "In een korte tijd doe ik alles wat ik nog nooit heb gedaan en juist dat vind ik fantastisch! Poppenspelen, een hoog poppenstemmetje opzetten en snel en scherp reageren. Dat poppenspelen een vak is wist ik al, maar ik kom er nu echt achter."

De talentenjacht is vanaf 13 maart wekelijks te zien bij SBS6. Kim-Lian van der Meij presenteert Popster! en André van Duin gaat als zijn bekende typetje Meneer Wijdbeens backstage aan de slag als reporter.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie