Een nieuwe glossy over Jezus ligt sinds vandaag in alle Nederlandse winkels. De hoofdredactie is in handen van Arthur Japin.

Dat meldt EO.

Na beroemdheden als Linda de Mol, Maarten van Rossum en Youp van 't Hek heeft nu ook Jezus een eigen tijdschrift. De vier initiatiefnemers zijn Reinier Sonneveld, Theanne Boer, boekuitgever Peter van Dijk en filmuitgever Paul van der Niet. 

De hoofdredactie is in handen van Arhur Japin, die zichzelf omschrijft als ongelovig. Hij was dan ook niet gelijk om toen hij het idee hoorde, maar zegt nu: "Het is niet wat je verwacht. Geloof me." Zijn 'hang naar het ongerijmde' en grote nieuwsgierigheid gaven de doorslag om zijn medewerking te verlenen. 

Laatste avondmaal

Naast Arthur Japin is er ook plek voor bijvoorbeeld de bekende psychiater Bram Bakker. Bakker schrijft een artikel over de heilzaamheid van vergeving. Ben Tiggelaar bespreekt de leiderschapskwaliteiten van Jezus en popproffesor Leo Blokhuis laat de invloed van Jezus in de popmuziek zien.

Fotograaf Hans Aarsman bespreekt Da Vinci’s Laatste Avondmaal op een ongebruikelijke manier. Daarnaast laten ook twee van de vier initiatiefnemers, Reinier Sonneveld en Theanne Boer zich horen.

Het tijdschrift telt 128 bladzijden en bestaat onder andere uit een modereportage van opvallende types uit de verhalen Jezus, onderzoekjes en cartoons.