Rob Kamphues presenteert met ingang van het komende seizoen de formule 1-uitzendingen op Sport1. In de studio in Amsterdam ontvangt Kamphues ieder weekend gasten uit de autosportwereld met wie hij de race voor- en nabeschouwt.

Dat kondigde de sportzender donderdag aan.

Olav Mol blijft het commentaar vanaf locatie verzorgen tijdens de kwalificatietraining en de race en verzorgt de voorbeschouwing vanaf het circuit.

Kamphues over zijn nieuwe klus: "Al sinds mijn twaalfde volg ik de Formule 1 op de voet, pluis ik alle autosportblaadjes uit binnen- en buitenland uit en weet ik verjaardagen te verpesten door als ik de kans krijg, over niks anders te praten dan autosport." 

"Vrienden vroegen jarenlang wat ik met die gekte hoopte te bereiken, maar nu kan ik dan eindelijk zeggen dat het allemaal niet voor niets is geweest. Er zijn mensen die beweren dat voetbal de belangrijkste bijzaak van het leven is, maar dat is voor mij toch echt autoracen."

Eerste race

De voormalige KRO-presentator versterkte afgelopen maand het presentatieteam van RTL 7 tijdens de Dakar Rally. Ook is Rob te zien in zijn eigen kookprogramma Wat de boer niet kent, voor het digitale kanaal 24Kitchen. Voor Net5 gaat Rob het datingprogramma Een man voor mijn moeder presenteren.

De eerste race van het nieuwe seizoen, de GP van Australië, met onder anderen Max Verstappen aan de start, is op zondag 15 maart. De eerste vrije training is twee dagen eerder op vrijdag 13 maart.