Snowboardster Nicolien Sauerbreij, acteur Daniël Boissevain en presentator Patrick Martens behoren tot de tien bekende Nederlanders die gaan uitvaren in het BNN-programma De zeven zeeën.

In acht afleveringen worden ze drie weken lang getest op kameraadschap, creativiteit, doorzettingsvermogen en lef. Floortje Dessing presenteert het avonturenprogramma dat BNN vanaf 30 maart uitzendt op NPO 3.

Aan boord zijn ook rapper Pepijn Lanen, actrice Lisa Smit, acteur Niels Gomperts, comédienne Dian Liesker, actrice en zangeres Anna Speller, stylist Bastiaan van Schaik en actrice Toprak Yalçiner.

Plastic soep

Het programma was wel even wennen voor Dessing: "Vanwege het vertrek van Patrick Lodiers ben ik op het allerlaatste moment bij dit project gehaald. Een tv-programma maken met zo’n grote crew en tien kandidaten is een totaal ander vak dan wat ik normaal doe, maar heel boeiend om mee te maken. Het is leuk om vanaf de zijlijn te zien hoe de kandidaten zich tijdens het spel moeten aanpassen aan het leven op zee."

"Het mooie aan het programma vind ik dat zowel de deelnemers als de kijkers thuis worden geconfronteerd met de slechte situatie van onze zeeën: met zaken als overbevissing en de plastic soep in onze oceanen."

Omdat het programma tot stand kwam in samenwerking met Greenpeace, is de winnaar van het spel de persoon die zich aan het einde het beste ontpopt heeft tot actievoerder.