Jochem van Gelder presenteert de nieuwe spelshow Kitsch of Kassa, waarin een kandidatenkoppel de waarde moet raden van allerlei bijzondere objecten.

Dat maakt SBS woensdag bekend.

Het doel van het spel is om het duurste object over te houden, want de kandidaten krijgen de waarde van dat voorwerp in geld mee naar huis. De waardes van de objecten variëren van 50 tot maar liefst 50.000 euro. 

Het kandidatenkoppel kiest aan het begin van de show één object waarvan ze denken dat dit het meeste waard is en speelt de andere objecten om de beurt weg.

Tijdens de show geeft gerenommeerd veilingmeester Laurien Hessels als deskundige uitgebreide informatie over bijvoorbeeld de zeldzaamheid van het voorwerp, door wie het gebruikt is en uit welk jaar het komt. 

Elvis Presley

"Kandidaten moeten de waarde schatten van voorwerpen zoals een auto van Elvis Presley, een schilderij uit het Rijksmuseum, de favoriete schoenen van Lionel Messi, of de jurk van Lady Gaga die ze in een videoclip draagt," vertelt Van Gelder.

"Sommige voorwerpen zijn kitsch en lijken alleen heel duur en andere, eenvoudige objecten zijn juist wél een fortuin waard. Deze voorbeelden zijn uiteraard fictief, want alles is nog strikt geheim."

Kitsch of Kassa is vanaf woensdag 25 maart om 21.30 uur te zien bij SBS6.