De KRO heeft een advocaat ingeschakeld om te kijken naar de advertentie van seksclub Diane's Secret, waarin een oproep wordt gedaan aan boer Geert om een bezoekje aan de club te brengen. 

Dat schrijft het AD dinsdag.

Het privéhuis nodigt in de advertentie de boer uit om eens te komen kijken. "Oproep voor boer Geert! Lieve Geertje, mocht jij geen keuze kunnen maken en zoek je mooie meisjes met de puntjes omhoog die je mag voelen, proeven en ruiken en nog veel meer, kom dan naar Diane's Secret", luidt de advertentie.

Een jurist van de omroep zal onderzoeken of de club met deze advertentie over de grens is gegaan. "Ik denk dat het lastig wordt om tegen te ageren omdat in de advertentie niet letterlijk Boer Zoekt Vrouw wordt genoemd", aldus woordvoerster Birgit Jansen. 

Geen kwaad bewust

Jansen noemt de reclame "best een beetje kwetsend voor Geert". De eigenaresse van Diane's Secret, Monique Veerwater, is zich van geen kwaad bewust. "Ik wilde alleen maar inspelen op de populariteit van Geert", zegt ze. "Zijn uitspraken over de wat ouder wordende vrouwenborsten - 'hangende puntjes' - zijn nu al legendarisch.

"Ik hoop dat de liefde zal opbloeien tussen hem en een van de drie dames. Lukt dat niet, dan mag hij altijd bellen. In ons huis is de gemiddelde leeftijd van de meiden een stuk lager."