Radio dj's Coen Swijnenberg en Sander Lantinga verhuizen van radiozender 3FM naar Radio 538.

Dat meldt Radio 538 dinsdag.

Swijnenberg en Lantinga zijn vanaf 1 september van maandag tot en met donderdag te horen tussen 16.00 en 19.00 uur. Ze nemen de plaats in van Ruud de Wild, wiens contract afloopt.

Op Facebook vertelt Coen Swijnenberg uitgebreider over de keuze van de overstap. "Je begrijpt dat deze beslissing bepaald niet over één nacht ijs is gegaan, want weggaan bij 3FM voelt als iets tegennatuurlijks", schrijft de radio-dj.

Video: Swijnenberg en Lantinga naar Radio 538

Geld

Swijnenberg weerlegt het feit dat het om geld zou gaan. "Ja, we gaan meer verdienen, maar lang niet zoveel als de bedragen die we eerder geboden hebben gekregen - en naast ons neer hebben gelegd. Als we het voor het geld hadden gekozen, waren we al veel eerder weggegaan."

"Radio is het mooiste medium dat er bestaat en dit soort beslissingen moet je nooit maken op basis van geld. Ik heb heel veel zin om samen met Sander, en onze helden van de redactie, Koen van Herp en Paul Stoel, dit nieuwe avontuur aan te gaan."

Sander Lantinga vult aan: "En naar dat avontuur zien we met vertrouwen en plezier naar uit. Natuurlijk moet je eerst even nadenken, maar we zijn toe aan een nieuwe uitdaging en weten dat de toekomst ons veel moois gaat brengen."

Fans

Fans van het radioduo reageren verschillend op het nieuws. Een aantal luisteraars gunt Swijnenberg en Lantinga het succes, maar anderen geven aan geen zin te hebben de overstap naar 538 te maken. "Ik zou jullie heel graag blijven volgen maar of ik naar 538 kan luisteren, dat weet ik niet", reageert Arjan Olsthoorn. "Heel veel succes bij de 'commerciele booswichten'", schrijft Benjamin de Rooij.

De luisteraars vinden het ook erg jammer dat Swijnenberg niet meer te horen zal zijn in het Glazen Huis van 3FM.

Het populaire duo van omroep BNN maakt sinds 2006 de Coen & Sander Show op 3FM. Wie hun plek op 3FM inneemt is nog niet bekend, zo heeft de zender bekendgemaakt. "Maar daar gaan we nog op broeden."