Zo'n 114,4 miljoen Amerikanen hebben zondag op televisie naar de Super Bowl gekeken. Dat is het meeste aantal kijkers ooit voor een tv-uitzending in de Amerikaanse geschiedenis.

Dat maakte omroep NBC maandag bekend.

In de finale van van het American football-seizoen wonnen de New England Patriots zondagavond na een spannende wedstrijd van titelverdediger Seattle Seahawks.

Vorig jaar keken er ongeveer 112,2 miljoen mensen naar de Super Bowl tussen de Seahawks en de Denver Broncos.

Parade uitgesteld

De parade die in Boston (Massachusetts) zou worden gehouden om de winst van de Super Bowl te vieren, is uitgesteld. Vanwege hevige sneeuwval, die naar verwachting alleen maar zal toenemen, is de inhuldiging opgeschoven naar woensdag.

Volgens de krant Boston Globe zal de parade niet minder uitgebreid en minder uitbundig worden gevierd. Hoewel fans zich tegenover de krant afvragen "waar de feestgangers temidden van de bergen sneeuw moeten staan", wordt de route niet aangepast.

Naar verwachting zullen duizenden fans de spelers toejuichen. De sporters worden rondgereden in amfibische voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Dat is een traditie in Boston als clubs kampioen worden.