Jan Slagter is het duidelijk niet eens met de mening van NPO, RTL en SBS, die dinsdag vertelden dat ze nieuwslezeressen met hoofdoekjes niet zouden weren.

Dat vertelt de baas van Omroep Max woensdag op Radio 1.

Slagter liet dinsdag al op Twitter weten dat zijn omroep wel vrouwen met hoofddoekjes zal weren. "Net als bij keppeltjes en kruisjes", schreef hij toen. Daarop ontstond veel ophef om zijn uitspraken. De omroepbaas wil zijn mening echter niet veranderen.

"Ik vind zeker voor nieuwsuitzendingen als die van de NOS, waar objectiviteit, neutraliteit en onafhankelijkheid hoog in het vaandel staan en ook zijn vastgelegd in redactiestatuten, dat presentatoren met religieuze uitingen een kwalijke zaak is", zegt Slagter.

Bevooroordeeld

De omroepbaas wil niet dat kijkers de indruk krijgen dat de presentatoren bevooroordeeld zijn. "In onze statuten staat ook dat we onafhankelijk zijn, niet gebonden aan religie en niet aan een politieke partij. Dat wil ik graag zo houden."

Iemand als Arie Boomsma, die religieuze tatoeages op zijn lichaam heeft, is echter wel welkom bij Omroep Max. "Een tatoeage is volgens mij geen religieuze uiting. Dat is wat iemand mooi vindt."