Presentator Humberto Tan maakt dit jaar opnieuw kans een van de TV-Beelden in de wacht te slepen. Grote kanshebber is verder de dramaserie Ramses

De presentator van RTL Late Night werd maandag in de uitzending verrast met een nominatie. "Wat leuk, dank je wel jury", reageerde Tan, die de prijs vorig jaar mee naar huis mocht nemen.

Tan is genomineerd in de categorie beste presentator. Ook Chantal Janzen, Martijn Krabbé, Johnny de Mol en Matthijs van Nieuwkerk zijn in de race.

In RTL Late Night maakte Luuk Ikink eveneens de genomineerden in de categorie beste nieuwe format bekend.

Hier zijn de kanshebbers Adam zoekt Eva (RTL5), De roze wildernis (KRO), Love At First Kiss (BNN), Project P: Stop het pesten (RTL5) en Utopia (SBS6). Vorig jaar ging de vakprijs voor beste nieuwe format naar het VARA-programma De Kwis.

Ramses

De Nederlandse serie Ramses van AVROTROS is een grote kanshebber voor de TV-Beelden . De serie over Ramses Shaffy is viermaal genomineerd in drie categorieën, waaronder beste dramaserie. Ramses neemt het in de categorie beste dramaserie op tegen Divorce van RTL4 en Hollands Hoop van de publieke omroepen NTR, VARA en VPRO.

Ook de acteurs uit Ramses zijn genomineerd. Maarten Heijmans maakt kans op een TV-beeld in de categorie beste hoofdrol. Hij neemt het op tegen Marcel Hensema uit Hollands Hoop en Loek Peters voor zijn hoofdrol in het drama Roffa (NTR, VARA, VPRO).

Acteurs Thomas Cammaert en Noortje Herlaar zijn beide in de race om een TV-Beeld voor hun bijrol in Ramses. Zij nemen het op tegen Rick Paul van Mulligen voor zijn bijrol in A'dam-E.V.A.

Amusement

In de categorie beste amusement maakt het programma De Kwis dit jaar samen met Heel Holland Bakt en Wie is de mol? kans om te winnen. De RTL4-programma's Everybody Dance Now en Holland's Got Talent zijn met DWDD University genomineerd in de categorie beste grote showprogramma.

De TV-Beelden 2015 worden maandag 2 maart in veertien categorieën uitgereikt in Amsterdam.