Moeder, Ik Wil Bij De Revue is woensdagavond onderscheiden met vijf Musical Awards. 

Simone Kleinsma en Jon van Eerd werden beiden geëerd voor hun hoofdrollen als John en Riet Hogendoorn.

Raymonde de Kuyper nam een beeld voor haar bijrol in de oer-Hollandse musical Moeder, ik wil bij de revue in ontvangst. Terence van der Loo won de prijs in de categorie aanstormend talent voor zijn vertolking van Bob Somers, de zoon van de kolenboer.

De musical kreeg ook een onderscheiding voor de vormgeving.

Bekijk video:

Soldaat van Oranje

De musical Soldaat van Oranje ontving de Eventim Publieksprijs voor Beste Musical 2014. De musical over verzetsheld Erik Hazelhoff Roelfzema, die al vier jaar voor uitverkochte zalen speelt, kreeg de meeste stemmen van het publiek. Meer dan Moeder, ik wil bij de revue, Billy Elliot, Jersey Boys en Sister Act.

De Kleine Blonde Dood sleepte tijdens het prijzengala in het Beatrix Theater in Utrecht vier Musical Awards in de wacht, waaronder die voor Beste kleine musical. William Spaaij werd gelauwerd voor zijn hoofdrol als Boudewijn. Ad van Dijk en Peter de Baan vielen voor respectievelijk de muziek en de regie in de prijzen.

De vakjury bekroonde Billy Elliot drie maal, onder meer in de categorie Beste grote musical. Daarnaast kreeg Carlos Puts (Billy) de titel aanstormend talent junior, terwijl Martine Bijl voor haar vertaling van Billy Elliot werd geprezen.

Acteur Dick Cohen kreeg een prijs voor zijn bijrol in Love Story. Esther Maas en Brigitte Heitzer kregen awards voor hun rollen in Putting It Together. Gijs Naber won er eentje voor zijn bijrol in Lang en Gelukkig.