Woensdagavond worden voor het eerst sinds 2012 de Musical Awards op televisie uitgezonden. Tijdens het evenement worden onder meer de prijzen voor Beste Musical, Beste Actrice en Beste Acteur uitgereikt. 

Video: Bekijk livestream

Er wordt verder onderscheid gemaakt in grote en kleine musical. Ook zijn er onderscheidingen voor Beste Bijrol, Beste Regie, Beste Choreografie en Beste Muziek.

In 2012 en 201 werd het gala niet georganiseerd, in 2013 was er geen omroep te vinden die de uitreiking wilde uitzenden. 

Nominaties

De grote musicals die kans maken op de prijs voor beste productie zijn Moeder, Ik wil bij de Revue en Billy Elliot de Musical (foto). Voor beste kleine musical zijn 50 Tinten – de ParodieWintersprookje en Kleine Blonde Dood genomineerd.

De genomineerden voor de beste vrouwelijke hoofdrol in grote musicals zijn Celinde Schoenaker (Love Story), Pia Douwes (Billy Elliot), Simone Kleinsma (Moeder, Ik wil bij de Revue) en Anouk Maas (Flashdance). Voor de categorie kleine musicals zijn dat Birgit Schuurman (50 Tinten – de Parodie), Marjolein Teepen (Kleine Blonde Dood) en Esther Maas (Putting it Together).

Beste mannelijke hoofdrol

Voor de beste mannelijke hoofdrol in grote musicals zijn genomineerd Tim Driesen (Jersey Boys), Jon van Eerd (Moeder, Ik wil bij de Revue) en Bas Heerkens (Billy Elliot). In de categorie beste mannelijke hoofdrol in kleine musicals zijn dat Tony Neef (Sonneveld), William Spaaij (Kleine Blonde Dood) en Paul Groot (Putting it Together).