Woensdagavond start de eerste aflevering van Gouden Bergen. Een komische dramaserie van de makers van Gooische Vrouwen, maar volgens regisseur Idse Grotenhuis zijn er verder niet veel gelijkenissen.

"Gouden Bergen is grimmiger", vertelt Grotenhuis.

"De kans dat de serie op Gooische Vrouwen zou lijken was natuurlijk aanwezig, omdat je met dezelfde makers de arena binnenstapt. Maar we hebben bewust voor een andere speel- en draaistijl gekozen om teveel gelijkenissen te vermijden."

De serie speelt zich af in het welgestelde Noord-Hollandse dorp Bergen waar zes welvarende vrouwen dreigen af te glijden, omdat  de mannen in hun leven grote problemen veroorzaken.

Grimmige sfeer

Het grootste verschil tussen de twee series wordt volgens Grotenhuis vooral door de grimmige sfeer in Gouden Bergen bepaald. "Het is niet alleen maar komedie vol groteske situaties met uitvergrote personages. Het is bedoeld om geloofwaardig te zijn. Zodat de kijker er in mee kan gaan."

Dat de kijker wellicht toch een overlap met andere series ziet, sluit de regisseur niet uit. "Alles lijkt in wezen weleens op elkaar. Er zijn in Nederland in de laatste tien jaar bijvoorbeeld twintig verschillende politieseries gemaakt, dan vind je altijd wel een overlap."

Pilot

Vooralsnog zendt SBS6 twee afleveringen uit. Als de kijkcijfers goed zijn, mogen Grotenhuis en zijn team verder gaan.

"Ik hoop dat we 1 miljoen mensen trekken, dan zitten we goed. Dan kunnen we morgen de productie op gang zetten. We staan allemaal in de startblokken. "

Gouden Bergen start woensdagavond op SBS6