Na 25 seizoenen valt dinsdagavond het doek voor het Avrotros-programma Vermist. Achter de schermen werkt Avrotros aan een doorstart in de vorm van een nieuwe realityreeks waarin vermissingen centraal staan.

Dit nieuwe programma krijgt als titel In het spoor van Vermist.

Families van vermisten gaan hierin zelf op zoek naar dierbaren, onder begeleiding van een speurteam van vermissingsdeskundigen en ex-rechercheurs dat nieuwe sporen aanreikt.

"Het speurteam neemt langlopende en actuele vermissingszaken onder de loep, zoekt nieuwe aanwijzingen en geeft zoekinformatie door aan achterblijvers van een dierbare vermiste", kondigen de programmamakers aan op de website van Vermist.

Verdriet

De redactie wil de families een periode volgen “om hun mooie, spannende, maar ook confronterende en verdrietige ervaringen met de camera te registeren.”

Het team van Vermist zegt honderden reacties te hebben gekregen van kijkers en achterblijvers die hun zorg en verdriet over het verdwijnen van het programma wilden uiten.

In de afgelopen twintig jaar dat Vermist werd uitgezonden, hebben meer dan 33.000 achterblijvers hulp gezocht bij het programma en gekregen.