John de Mol is verbaasd over de uitspraken die Rienk Kroese deed over Utopia. Kroese, die acht maanden mee deed aan de realityserie, zei dat de ruzies worden gemanipuleerd.

Dat zegt de programmamaker in een reactie tegen RTL Boulevard.

Kroese vertelde aan Het Nederlands Dagblad dat de bewoners soms werden aangespoord om ruzie te maken, door de medewerkers van het programma.

"Soms adviseren ze: je moet dat of dat even zeggen, want dat past beter bij de verhaallijn. En ze sturen af en toe op ruzie aan", aldus de voormalig deelnemer aan het programma.

"Als er nou één ding is waar we niet op aansturen is het ruzie maken. Sterker nog, als we al aanstuurden dan wezen we de deelnemers op hun taalgebruik. Ze hebben een voorbeeldfunctie, dus let op je taalgebruik en los je ruzies normaal op door gewoon met elkaar te praten in plaats van te schelden en te schreeuwen", zegt De Mol in een reactie op het verhaal van Kroese.

Volgens De Mol heeft Kroese "op zijn knieën gelegen" omdat hij zo graag weer mee wilde doen aan het programma. "Maar dat doen we niet. Ik denk dat zijn uitspraken een lichte vorm van frustratie waren."