Dj's Mattie en Wietze leven zich op oudejaarsavond uit op Net5, waar ze de hele avond de leukste videoclips van foute nummers aan elkaar praten. Het duo van Q-music heeft de grootste lol gehad tijdens de voorbereiding.

"De hele avond vanaf 20.30 uur tonen we heel veel clips, een selectie van de leukste nummers uit ons Foute Uur, maar dan met beeld'', vertelt Mattie Valk. "Het is leuk om bij die foute, maar o zo herkenbare meezingnummers eens de videoclip te zien.''

De uitzending zit vol met liedjes, van MC Hammer en 2Unlimited, tot de Spice Girls. Een foute videoclip en een fout nummer kunnen elkaar versterken op oudejaarsavond, vertelt Mattie.

"Als er in de videoclip een dansje voorkomt bijvoorbeeld. Neem nou de Macarena, The Ketchup Song of Walk Like an Egyptian. Ik zie dan voor me dat kijkers tijdens een feest op oudejaarsavond elkaar uitdagen of ze het dansje nog kennen."

Foutgehalte

Wat ook bijdraagt aan het foutgehalte is de kleding die in de reeks clips te zien is. ''Veel foute nummers komen uit de jaren negentig'', vertelt Valk. ''Clips van bijvoorbeeld de Backstreet Boys confronteren ons met de kledingstijl van toen. Veel kledingstukken die we toen droegen zie je voorbijkomen. Het is een trip down memory lane."

Vorig jaar zond Net5 ook De leukste videoclips van het Foute Uur uit. Daarmee had de zender veel succes in de doelgroep 20 tot 54 jaar.

''We hebben 3,5 uur, maar we komen altijd tijd tekort. We kunnen onmogelijk de hele Top 500 van het Foute Uur in de tv-uitzending stoppen, maar Britney Spears, Justin Bieber en de Vengaboys zullen niet ontbreken.''

Populair

Vanaf zondag tot en met oudejaarsdag is op Q-music de Top 500 van het Foute Uur te horen. Op de vraag wat Matties eigen favoriete foute nummer is, somt hij het repertoire van Charly Lownoise en Mental Theo op.

"Die muziek zit slim in elkaar, hoe ouder hoe beter. Wonderfull Days, Stars, Your Smile, voordat je het weet zit ik een half uur naar hun muziek te luisteren."

Fout is niet verkeerd of slecht, maar vooral erg leuk. ''Fout is nooit uit geweest'', vindt Valk. ''Op de Foute Party in de Brabanthallen in Den Bosch komen ruim 14.000 mensen, dan blijkt hoe populair bepaalde liedjes nog zijn. Die liedjes vervelen nooit."