Serious Request heeft tot nu toe 6.301.612 euro opgeleverd. De vijfde en laatste tussenstand werd dinsdagavond bekendgemaakt. 

Al sinds het begin van de actie lopen de dagelijkse tussenstanden voor op die van vorig jaar. In 2013 was de stand op dag vijf net iets lager, te weten 6.232.307 euro.

Vorig jaar bracht de actie het recordbedrag van 12,3 miljoen euro op. Volgens een woordvoerster is het de vraag of dat bedrag dit jaar wordt overtroffen.

De ruime marge van 250.000 euro die er maandagavond was, is deels verdwenen.

Vrouwen

3FM-dj’s Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren verzamelen sinds donderdagavond geld in vanuit het Glazen Huis in Haarlem voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden.

Woensdag mogen ze na een week vasten en non-stop verzoekplaatjes draaien tegen 21.00 uur het Glazen Huis uit. Daarna horen ze hoeveel de actie dit jaar in totaal heeft opgebracht.

Gitaarlem

Rond 23.45 uur werd duidelijk dat twaalf Haarlemse artiesten, verenigd onder de naam Gitaarlem, in totaal 142.450 euro bij elkaar hebben gespeeld voor Serious Request. Haarlemmer en 3FM-dj Giel Beelen en het Haarlemse cabaretduo Speelman & Speelman mobiliseerden de popscene in hun stad om zich gezamenlijk in te zetten voor de actie.

Dinsdagavond gaven de tien artiesten een groots benefietconcert in het Patronaat. Daarna togen de muzikanten naar het Glazen Huis om de cheque met de totaalopbrengst persoonlijk af te leveren. "Deze opbrengst overtreft onze stoutste verwachtingen. Geweldig!", aldus Beelen.

De muzikanten uit de Spaarnestad, onder wie Jacqueline Govaert, Alain Clark, Chef’Special, Roel van Velzen, Michael Prins, Leona Philippo, Niels Geusebroek en Bo Saris, namen eerder dit jaar samen een cd op en gaven verschillende optredens onder de noemer Gitaarlem.

Het afsluitende optreden in de Haarlemse poptempel Patronaat was dinsdagavond uitverkocht. Ook daar konden bezoekers nog geld doneren.