De 3FM-actie Serious Request heeft sinds donderdagavond 3.218.294 euro in het laatje gebracht. Vorig jaar stond de teller op zondagavond met 3.054.689 euro een stuk lager.

Dat heeft een woordvoerster van 3FM zondag laten weten.

Dj's Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuren draaien sinds donderdagavond verzoekplaatjes om geld op te halen voor vrouwen en meisjes die slachtoffers zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. Inmiddels zijn ze over de helft van de actie.

Op kerstavond mogen de dj's het Glazen Huis weer verlaten. Tot die tijd mogen ze niks eten. Vorig jaar, toen het Glazen Huis in Leeuwarden stond, leverde de jaarlijkse goededoelenactie uiteindelijk 12,3 miljoen euro op.

Goede sfeer

Het Huis staat dit jaar op de Grote Markt in Haarlem. Ook zondag was het weer een drukte van jewelste. ''Er waren heel veel mensen op het plein. Het is gezellig druk en er hangt een erg goede sfeer'', vertelde de woordvoerster.

Ekdom staat met zijn kerstsingle op nummer 1 in de i-Tunes-lijst. De dj schreef I'll Be There This Christmas onder de naam Gary Fomdeck. De opbrengst van het nummer doneert hij aan Serious Request.

Burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem zei op Twitter dat hij 10.000 euro zou doneren. Voorwaarde is wel dat zijn ambtsketen die in 2011 werd gestolen, wordt teruggebracht.

Vrouwen op grote schaal slachtoffer bendegeweld in havenstad Colombia | '3FM Serious Request 2014 vereist subtiele aanpak'