Na de eerste 24 uur in het Glazen Huis hebben Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren al ruim een miljoen euro binnengehaald voor Serious Request. 

De teller stond vrijdagavond rond half negen op 1.125.334 euro. Vorig jaar haalden de 3FM-dj's vanuit het Glazen Huis in Leeuwarden op de eerste dag 1.039.011 euro op.

Dj's Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren lieten zich donderdagavond door minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) opsluiten in het Glazen Huis. Ze blijven daar tot kerstavond en maken 24 uur per dag radio en televisie, zonder dat ze iets eten.

De opbrengst gaat dit jaar naar vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. De zender zet zich samen met het Rode Kruis in voor deze 'stille ramp'.

Het Glazen Huis staat dit jaar op de Grote Markt in Haarlem. De komende nacht krijgen de dj's gezelschap van 'slaapgast' Jacqueline Govaert, die ook het themanummer van dit jaar maakte.

Blindsimultaandammmen

In het hele land wordt geld ingezameld. Zo laten twintig medewerkers van het Openbaar Ministerie en Slachtofferhulp Nederland zich vrijdagavond voor enkele uren of een nacht opsluiten in een cellenbus en probeert oud-wereldkampioen dammen, Ton Sijbrands, op vrijdag en zaterdag het wereldrecord blindsimultaandammen te verbreken.

Ook bieden ambtenaren hun diensten belangeloos aan in ruil voor een donatie aan Serious Request en laten vijf vrienden zich sponsoren om per step zaterdag van het Friese Bolsward naar Haarlem te gaan, een afstand van 150 kilometer.

Op de 3FM Serious Request Veiling kunnen liefhebbers bieden op bijzondere items zoals een gesigneerde elektrische gitaar van Taylor Swift, vliegles in een Boeing 737, de keukenmachine van Paul de Leeuw en een gesigneerd voetbalshirt van Graziano Pellè.